Culturele vorming

De Matthiasschool is een brede school. Wij willen onze leerlingen zoveel mogelijk bagage in het leven meegeven. Zo maken we ons ook graag breed voor cultuur.

Lees verder
Sluiten

Culturele vorming

Cultuuronderwijs

Muziek, dans en drama zijn vormen van expressie die veel doen voor de ontwikkeling van kinderen. Het zet hun fantasie en creativiteit aan het werk en leidt tot meer zelfvertrouwen. Ga er maar aan staan: jezelf uiten en optreden voor een publiek is zo makkelijk nog niet. Maar het geeft wel een kick als je het gedaan hebt!

Cultuurcoach

De Matthiasschool hecht veel waarde aan cultuuronderwijs. Zo werken wij nauw samen met kunstcentrum Artiance. Elk schooljaar gaan hun cultuurcoaches afwisselend aan de slag met diverse groepen en verrijken zij artistiek de projecten waarmee onze leerlingen bezig zijn.

Meegesleept in een boek

Daarnaast omarmen wij schoolbreed elk jaar één cultureel thema. In ieder geval staan we uitgebreid stil bij de Kinderboekenweek, die altijd in oktober plaatsvindt. Samen ervaren we hoe lekker het is om meegesleept te worden in een boek. Tot slot zoeken we in ons thematische onderwijs altijd naar raakvlakken met cultuur. Staat het thema ‘Holland’ op het programma? Dan kan een bezoek aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen niet uitblijven!

Naschoolse activiteiten

Kleuterdansen, speurneuzen in de natuur en judoën; je verwacht zulke activiteiten niet bij een basisschool. Maar bij de Matthiasschool vinden we het belangrijk dat leerlingen meer leren dan alleen de traditionele schoolvakken.

In of vanuit ons gebouw

Boeken dicht, alle zintuigen ‘aan’! Wij bieden een rijk palet aan naschoolse activiteiten, waarin kinderen hun energie, creativiteit en fantasie kwijt kunnen. Iets voor uw kind? Klik hier voor het aanmelden. Alle activiteiten worden in of vanuit ons gebouw verzorgd en onder uw aandacht gebracht via de (digitale) nieuwsbrief en via de posters in de school. Betaling via de AlkmaarPas is mogelijk.

SportX

De echte sportievelingen komen ook aan hun trekken. De Matthiasschool is een zogenaamde ‘SportX-school’. Wij hebben een vakleerkracht gymnastiek in dienst die na schooltijd onze leerlingen laat kennismaken met allerlei sporten. Waar worden zij enthousiast van en waar hebben ze aanleg voor? Bij SportX wordt het duidelijk.